Kesä ja helteet ovat jo täällä – muistathan juoda riittävästi ja suojata itsesi auringolta

Ihanaa, että kesä ja helteet ovat jo täällä. Erityisesti kesällä on tärkeä muistaa juoda riittävästi vettä päivän aikana. Veden tärkein tehtävä on pitää keho nesteytettynä, mutta lisäksi se voi myös tehostaa painonpudotusta.

Arjessa riittävä veden juominen saattaa kuitenkin unohtua kiireen keskellä, joten aamulla täytetty oma vesipullo auttaa varmistamaan riittävän veden saannin päivän aikana. Oma vesipullo säästää myös ympäristöä ja lomapakkoa, koska meillä Suomessa hanasta tulee edullista ja laadukasta juomavettä.

Vettä voi juoda myös liikaa, joten sitä ei tarvitse lipittää jatkuvasta. Esimerkiksi noin 65 kg painavan henkilön veden kulutus on noin 2 litraa vuorokaudessa, hoikemman vähemmän ja isomman enemmän. Netistä löydät helposti laskureita, joilla voit arvioida juuri sinulle sopivaa veden määrää. Veden kulutus on kuitenkin aina yksilöllistä ja siihen vaikuttaa mm. ruokavalio, liikunnan rasittavuus ja mahdolliset helteet tai sairaudet. Kuuntele siis kehoasi ja keskustele tarvittaessa lääkärisi kanssa.

Ovella oleva juhannus on kesän kohokohta, jolloin olemme paljon ulkona ja nautimme auringosta. Vaikka ulkona auringossa oleminen on ihanaa, niin koita valita pidempiaikaiseen oleskeluun paikka, jossa sinun on mahdollista olla varjossa tai suojaudu kevyillä peittävillä vaatteilla ja hellehatulla. Aurinkovoiteet korkeilla suojakertoimilla kannattaa myös ottaa käyttöön viimeistään nyt. Hyvät lisävarusteet auringolta suojautumiseen ovat myös laadukkaat aurinkolaisit, joilla suojaat silmiäsi kirkkaina kesäpäivinä.

Valmistaudu nauttimaan aurinkoisista ja helteisistä kesäpäivista pakkaamalla reissukassiisi oma juomapullo, aurinkovoide, hellehattu ja aurinkolasit.

Hyvinvointia aurinkoiseen kesään toivottaa MondayBlissin tiimi 💛