Mieltä harjoittamalla parempi ja iloisempi elämä

Muutama vuosi sitten arkeni tuntui kovin kiireiseltä. Olin stressaantunut, väsynyt ja päivät tuntuivat menevän suorittaessa. Tuntui kuin olisin elänyt harmaassa massassa ja mieleni oli melko alakuloinen. Kaikki oli oikeastaan hyvin. Elin sellaista elämää, jota olin halunnut: aviomies, kolme ihanaa lasta, kiva työpaikka. Mutta kuitenkaan en ollut tyytyväinen, vaan arki tuntui raskaalta.


Tiedostin vahvasti, että jonkin oli muututtava. Halusin muutosta. Halusin iloisempaa, antoisampaa, rennompaa elämää. Ennen kaikkea halusin elää parempaa arkea. En vain tiennyt miten.

Sattumalta kuulin mentaalivalmentaja-koulutuksesta, johon ilmoittauduin ilman pitempiä
pohdintoja. Ja se koulutus muutti niin monta asiaa. Se muutti minua sisäisesti. Se muutti
ajatusmaailmaani. Se muutti asennettani. Se sai minut pohtimaan asioita eri tavalla. Ja paljon muuta.


Mutta mitä mentaalivalmennus oikein on?


Voi sanoa, että se on systemaattinen tapa harjoittaa aivojamme. Mentaaliharjoitus vaikuttaa sekä fyysiseen että henkiseen hyvinvointiin. Ajatuksemme, sisäiset kuvamme, tunteemme ja asenteemme vaikuttavat ja ohjaavat käyttäytymistämme. Näistä asioista tulee automaattisia ja teemme niitä päivästä toiseen samalla tavalla, sen kummemmin niitä pohtimatta. Aina ajatuksemme ja käytöksemme ei kuitenkaan palvele meitä parhaalla mahdollisella tavalla. Mentaaliharjoittelulla muutamme automaatiota. Ja mahtavaa on, että harjoittelu todellakin tuo tuloksia ja jo lyhyessä ajassa voi saada aikaan elämää muuttavia tuloksia!

Mentaalivalmennuksella kehitämme itseämme parempaan suuntaan. Luomme tavoitteita, joita kohti menemme. Luomme uskoa itseemme ja tulevaisuuteemme. Suhtaudumme paremmin haasteisiin ja vastoinkäymisiin. Saamme elämäämme valoa ja iloa ja positiivisuutta. Ja se taas voi johtaa meitä uusille jännittäville poluille!

Omalla kohdallani sain mentaaliharjoittelulla käännettyä ajatukseni positiivisempaan suuntaan, itsetuntoni parani ja elämästäni tuli tasapainoisempaa ja iloisempaa. Harjoittamalla säännöllisesti mieltäni sekä tekemällä muita harjoituksia olen saanut aikaan isoja muutoksia elämässäni. Perhosefektin lailla elämäni parani monella osa-alueella merkittävästi ja aloin myös itse aktiivisesti tavoittelemaan uusia asioita. Yksi asia on johtanut moneen muuhun, positiiviseen, asiaan.

Lämpimästi tervetuloa valmennukseen, mikäli sinäkin haluat muutoksia elämääsi.

Lue mentaalivalmennuksesta lisää täältä.

Positiivisin terkuin,
Tessa